Dorpsstraat 37, 7218 AC
0575 - 431421

Activiteiten

Ons Huis biedt momenteel accommodatie aan ongeveer 35 verschillende verenigingen, organisaties en initiatieven. Sommige zijn langdurige gebruikers met vaste dagdelen, andere maken af en toe gebruik van de ruimtes. Hieronder wordt een overzicht gegeven dat niet compleet omdat er steeds veranderingen zijn.

In Ons Huis draait elke laatste woensdag van de maand een film. De filmcommissie zorgt voor een gevarieerd aanbod met boeiende inleidingen of iets anders speciaals rond de betreffende film. Zie de agenda pagina en aankondiging op de ADI.

Open Handwerk Café

Iedere 2e dinsdag van de maand is er van 19.30 – 21.30 uur een Open Handwerkcafé voor jong en oud in de foyer van Ons Huis.

Geheel vrijblijvend en gratis (drankjes voor eigen rekening) kunt u tussen 19.30 en 21.30 uur binnen lopen om gezellig samen te handwerken. Hulp is aanwezig en er zijn volop tips, documentatie en ideeën. De aanwezigen helpen en inspireren elkaar ook. Bent u op zoek naar inspiratie, wilt u (nog beter) leren breien, haken of borduren, of gewoon gezellig met anderen samen handwerken? Neem vooral familie, vrienden en vriendinnen die willen handwerken mee. Het is open voor iedereen, dus ook voor niet-Almenaren. Heeft u geen vervoer, neem dan contact op met Margreet Broer dan zorgt zij er voor dat u wordt opgehaald en thuisgebracht.

Vereniging Zorg en Welzijn Almen organiseert wekelijks, een inloopochtend voor ouderen. Deze ochtend vindt plaats op elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Foyer van Ons Huis.

De inloopochtend is gratis (consumpties zijn voor eigen rekening) en iedereen is van harte welkom. Regelmatig spreken Almenaren tijdens deze ochtenden over interessante onderwerpen. Zie de agenda pagina en aankondiging op de ADI. Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het Repair Café. Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd (tegen een kleine vergoeding). Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven. Zie in agenda voor meer. Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer naar het dorpshuis, dan kunt u bellen met Anneke Maandag. ContactBellen

Repair Café

Iedere tweede woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur kunt u terecht bij Repair Café Almen in Ons Huis.

U kunt uw defecte spullen meenemen en technische vrijwilligers proberen dan uw kapotte spullen een tweede leven te bezorgen. Witgoed, grasmaaiers, fietsen, klokken, noem maar op, wij proberen er weer iets van te maken.  Zelfs kleding waar een draadje aan los zit, kan gemaakt worden. Lukt het niet? Geen probleem want het is gratis. Lukt het wel? Dan kunt u een vrijwillige bijdrage doneren. Het Repair Café wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen.

Andere gebruikers van Ons Huis zijn

Kinderopvang Eigen-Wijs

Vereniging Zorg en Welzijn Almen

Zin in Almen

Muziekvereniging Juliana Almen

Comité voor Winterlezingen

Vereniging Almens Belang (VAB)

Koor Vocaal Almen

Omnivereniging Ovéra Almen

Denksportvereniging

Ons Genoegen

Protestantse Gemeente Almen